Hukukçular, Coinbase’i desteklemek için amicus brifingi sundu

Menkul kıymetler kanunu üzerine uzmanlaşmış altı hukukçudan oluşan bir grup, Coinbase ile ilgili bir amicus brifingi sundu.

Amicus brifingi, dava ile doğrudan bir ilgisi olmayan tarafın, mahkemeye sunmuş olduğu belgedir. Genellikle davanın bir tarafı için destekleyici argümanlar eklemek için kullanılır.

Hukukçulardan oluşan grup, 11 Ağustos’ta ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde amicus brifingini sundu.

Capture d’écran du mémoire d’amicus. Source : Court Listener

Aynı gün, Senatör Cynthia Lummis de Coinbase’i desteklemek amacıyla bir amicus brifingi sundu.

Amicus brifingini sunan ekip içerisinde Los Angeles, Californie Universitesi’nden Stephen Bainbridge; Boston Universitesi Hukuk Fakültesi’nden Tamar Frankel; Fordham Universitesi Hukuk Fakültesi’nden Sean Griffith; Widener Üniversitesi, Delaware Hukuk Fakültesi’nden Lawrence Hamermesh ; Chicago Universitesi Hukuk Fakültesi’nden Matthew Henderson; ve Yale Hukuk Okulu’ndan Jonathan Macey gibi önemli akademisyenler yer aldı.

Hukukçular, yapılan dosyalamada, Howey testinin, yatırım sözleşmelerinin ticari gelirlerini ön görmesi gerektiğini iddia etti. Grup, kapsam yorumlaması sırasında mahkemenin yatırım sözleşmesinin yasal tanımına bağlı kalmasını istedi.

Bir yatırımcıya, yaptığı yatırım sebebiyle sözleşmeye dayalı bir menfaat vadedilmelidir. Bu bölümde bu vakalardan bazılarını tartışıyoruz.

Hukukçular, yer aldıkları üniversitelerin amicus brifingi ile bir bağı olmadığını belirtti.

source site-13