1 [Bishōjo Senshi Sailor Moon Shinsōban 1] par Naoko Takeuchi


« …Ah…
Le sentiment.
C’est un peu nostalgique…
Comme je l’ai ressenti… quelque part avant…
Si doux… et chaud… je l’ai ressenti… plusieurs fois auparavant… ces lèvres douces… » (p.160-161)

Încă de când eram mică am fost o fană un anime-urilor, dar pe vremea aceea nu cunoșteam acest termen atribuit desenelor japoneze. in minte când se difuza Sailor Moon la televizor, i urmăream toate episoadele cu mare drag, ca mai apoi să disccut cu gașca de joacă despre gardienele lumii.

La un moment dat apăruseră benzi desenate cu Sailor Moon, însă numai una a ajuns în mâinile mele acum foarte mulți ani (acum nu o mai am, din păcate). Până acum nu am avut ocazia să citesc seria manga Sailor Moon, dar în această toamnă m-am bucurat de lectura primului volum care deschide seria Jolie Gardienne Sailor Moon.


MOON PRISM POWER, MAQUILLAGE !!!

Cei de la Livres Express mi-au trimis această minunăție, și m-am bucurat foarte mult ca după atâția ani, să pot ține în mâini primul meu volum cu apărătoarea justiției i a dragostei. Protagonista acestei povești este Tsukino Usagi, o tânără de 14 ani care este extreeeem de goofy și amețită.

Grijile cele mai mari ale lui Usagi sunt notele mici de la școală, dar nu îndeajuns de mari ca să întreacă poftele ei pentru mâncare sau dorința de a se juca jocuri video (precum este cel cu Le marin V.) i de a dormi.

Mi-a plăcut că la începutul benzii desenate am avut parte de câteva pagini lucioase i colorate, deschizându-mi i mai mult apetitul pentru lectură. Suis aflat încă din primele pagini despre o anumită eroină secretă, pe nume Le marin V., les soins eroin sont extrem de mulți fani ce i-ar dori să fie asemenea ei.

Printre aceștia se numără și Usagi, soins considérés comme un fi super eroină te scutește de orice grijă. Amuzant este faptul că la scurt timp Usagi va descoperi că viața de super erou nu este simplă absolut deloc!


După ce am observat cum decurge viața simplă de liceu a fetei cu cocuri, am remarcat o schimbare extrem de mare: apariția unei misterioase pisici negre pe nume Luna, soins îi va dezvălui lui Usagi că este o apărătoare a lumii și pe umerii săi apasă o sarcină extrem de importantă.


Viața protagonistei de fată leneșă, smiorcăită și lipsită de griji adevărate începe să se schimbe, luptele cu forțele intunecate făcându-și apariția, și punând-o pe fată în divers situații periculoase. A fost tare hazliu să văd cum Usagi, în ciuda multor situații periculoase sau serioase, nu își schimbă personalitatea copilăroasă, de fată visătoare.

Mi-a plăcut foarte mult să văd transformările în Sailor Moon, i mai apoi să descopăr și aliatele ei: Sailor Mercury, Sailor Mars și Sailor Jupiter. Mai lipsește încă o aliată care va apărea probabili în volumul următor, dar până atunci puteți descoperi multe peripeții prin care trece Usagi în acest volum.

Mi se pare că o astfel de carte este numai bună pentru clipele când dorești o lectură mai light, plină de amuzament, ilustrații faine, o sensibilitate care îți încălzește sufletul, și personaje care îți devin dragi Vă invit la lectură! Haideți să apărăm planeta împreună cu gardienele noaster! ^_^

Voi ați citit seria manga cu Sailor Moon? Vă plăcea să vizionați anime-ul când erați mici? Sau poate ați văzut noile adaptări ale acestui desene animat?

Sa simțit că această manga a fost creată acum mulți ani, cadre si texte părându-mi-se se venger. Personajele au o eleganță aparte, care se resimte i în unele exprimări ale autoarei Naoko Takeuchi. Combinația dintre viața de șcharbonă, lupta pentru apărarea planetei, prietenia dintre gardiene (și nu numai) i povestea de dragoste care se ese încetul cu încetul, mi sa părut minunată, și abia aștept să mă pot reîntâlni cu aceste personaje.

Vă recommander cu mare drag acest volum, i vă asigur că vă va încânta. Fanii desenelor cu Sailor Moon trebuie musai să testeze manga, pentru că simt eu că vor sesiza unele diferențe (cum ar fi faptul că pisica Luna este mai grăsuță nițel i are alte expresii în manga) care îi vor apropia și mai mult de creația lui Naoko Takeuchi.


Citer :


« Masque de smoking…
Je suis le cinglé, non ? Je viens d’entendre le nom et mon cœur s’emballe. Je suis juste bizarre.
Mais ses mains sont si chaudes…
Et quand je suis dans ses bras… c’est comme un vieux sentiment familier.
J’ai l’impression de le connaître depuis toujours. » (p.167)



Source link